tiistai 19. elokuuta 2014

Mikä on Mikkelin Löytöeläintalo?

Löytöeläintaloa on hoitanut Mikkelissä, Mesy ry jo vuodesta 1994 alkaen. Vuodesta 2011 talo on sijainnut Rokkalassa osoitteessa Porrassalmenkatu 69B, tätä ennen talo sijaitsi Pursialassa.
Löytöeläintaloon ovat tervetulleita kaikki lemmikit Mikkelin alueelta. Talo auttaa kadonneen lemmikin löytymisessä sekä tarvittaessa muita ikävämpiä tapauksia kuten etsimällä uuden kodin eläinsuojelurikoksen uhreille. Hyvin usein käy niin ettei lemmikkiä haeta enää kotiinsa joten silloin 15 vuorokauden lakisääteisen säilytysajan jälkeen niille aletaan etsiä uutta ja vastuuntuntoista kotia. Yleisempiä asiakkaita ovat kissat ja koirat, mutta talolle päätyy myös jonkin verran muitakin pieneläimiä.

Löytöeläintalo toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Kuka tahansa voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi eläintenhoitajaksi, siihen ei tarvita erillistä eläintenhoitajan koulutusta, riittää että on kiinnostunut eläimistä ja niiden hyvinvoinnista sekä että on täysi-ikäinen. Löytöeläintalolle voi myös tehdä lahjoituksia niin rahana, eläinten ruokana ja tarvikkeina, myös kirpputoritavara on tervetullutta. Talolta löytyy myös palkattua henkilökuntaa ja he työskentelevät aamuvuorossa klo 8-14 ja iltavuorossa 17-21, vapaaehtoistyöntekijät tulevat klo 18. Kaikki työntekijät ovat kaikki todella mukavia ja heistä kaikista huokuu rakkaus eläimiin.

Talosta löytyy todella paljon erilaisia kissoja ja koiria sekä yksi pupu. Alla on vain muutama talon asukkaista jotka etsivät kotia. Lisää kuvia ja juttuja talon kodittomista tulee tämän blogin edetessä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti