tiistai 30. syyskuuta 2014

Kun löydät karanneen lemmikin

Kun löydät karanneen lemmikin, käytä malttia. Jos eläin ei tule kutsusta luokse, voit käyttää houkutteluun herkkuja tai leikkiä. Arkoja kissoja ei välttämättä saa kiinni houkuttelemalla vaan tällöin niiden pyydystämiseen tarvitaan loukkua. Loukkuja voidaan lainata eläinsuojeluyhdistykseltä, joka antaa opastusta oikeaoppiseen loukuttamiseen.

Kun eläin tulee kosketusetäisyydelle, sitä voi varovasti totuttaa löytäjän hajuun ojentamalla kättä haisteltavaksi tai silittämällä hellästi. Mikäli eläin ei käyttäydy aggressiivisesti, sen voi tämän jälkeen yrittää ottaa kiinni lempeästi mutta varmalla ja lujalla otteella.

Katso onko lemmikillä kaulapantaa josta löytyisi joko ulko- tai sisäpuolelta yhteystietoja. Katso myös löytyykö eläimen vasemmassa korvassa tatuointia, koirilla tatuointi voi toisinaan löytyä vasemmasta nivusesta. Rotukoiran korvaan on saatettu tatuoida koiran rekisterinumero, jonka perusteella on omistaja helppo selvittää Suomen Kennelliitosta.

Eläimen kaulanahan alla saattaa olla mikrosiru, jota ei näe paljain silmin. Mikrosirujen lukulaitteita löytyy monilta eläinlääkäriasemilta. Mikrosirun numeron avulla pystytään selvittämään eläimen omistaja.
Kysele myös lähialueen ihmisiltä tietävätkö he kenelle lemmikki kuuluisi.

Ilmoita löytöeläintalolle viipymättä löytämäsi eläin ja vie se sinne mahdollisimman pian ilmoituksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti